Google+ Autisme, wat nu..?: Alleen lukt het niet; over pesten op school

woensdag 7 november 2012

Alleen lukt het niet; over pesten op school

Benny Braem groeide op in Kemzeke en woont er nog altijd. Hij werd onderwijzer en later taakleraar, zorgleerkracht en werkte de laatste tien jaar als GON-begeleider (een leraar uit het buitengewoon onderwijs die leerlingen helpt die met ernstige leerproblemen, opvoedingsproblemen of handicap toch in een gewone school les volgen, nvdr.)

Op 1 januari ging hij met pensioen en nu kan hij zich voltijds bezighouden met zijn hobby's.

Braem is een culturele duizendpoot. Hij staat meer dan 40 jaar op de planken, schrijft toneelstukken, en houdt van beeldhouwen.

‘De schrijfkriebels om verhalen te bedenken voor de gasten waar ik jarenlang tussengestaan heb, zijn er maar de jongste jaren gekomen’, vertelt Benny Braem.

‘Dat resulteerde eerst in Mijn broer heeft autisme, autisme,... AUTISME!! en vandaag ben ik ontzettend trots op mijn tweede boek Alleen lukt het niet , met prachtige illustraties van Harmen Van Straaten.’

Alleen lukt het niet gaat over pesten op school: Ense wordt op school gepest door de gemene Lisa. Van haar klasgenootjes mag ze niet veel hulp verwachten, integendeel. Ondertussen doet haar moeder vervelend over haar cijfers en is haar vader weer op een lange zakenreis vertrokken.

Tot overmaat van ramp ontdekt Ense dat ze wel eens geadopteerd zou kunnen zijn. Als het gepest op school uit de hand loopt, neemt Ense een grote beslissing.

Bron: Nieuwsblad.be


Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com