Google+ Autisme, wat nu..?: "Kleine Piet"

woensdag 21 november 2012

"Kleine Piet"

Een voorleesboek over een kleine zwarte Piet met autisme en ADHD. Jody Hens, zelf gediagnosticeerd met ADHD en autisme, schreef dit inspirerende boekje om aandacht te vragen voor het onderwerp en geld in te zamelen voor belangenverenigingen voor autisme en ADHD. De aftrap van de actie vindt plaats op zondag 13 november in Eindhoven, voorafgaand aan een sinterklaasviering speciaal voor kinderen met autisme of ADHD.

Herkenning
Jody weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is voor kleine kinderen met ADHD en/of autisme om de wereld om hen heen te begrijpen. Voor veel van deze kinderen brengt de periode rond Sinterklaas zoveel onrust en onduidelijkheid met zich mee dat zij niet in staat zijn te genieten van het feest. Het voorleesboekje over Kleine Piet vertelt over de avonturen van dit Pietje met autisme en ADHD en geeft veel herkenning bij kinderen met vergelijkbare problemen. Ook voor kinderen zonder een diagnose is het boekje zeer geschikt; het geeft aanleiding om na te denken over “anders zijn” en het helpen van elkaar.

Aftrap actie met Sinterklaasviering
Jody presenteerde het eerste exemplaar van haar boek op zondag 13 november 2011 op de locatie van Spectrum Brabant in Eindhoven. In aanwezigheid van Sinterklaas en zwarte pieten werd de aftrap voor de actie gegeven. Aansluitend vond een speciale, prikkelarme Sinterklaasviering plaats, volledig afgestemd op kinderen met autisme of ADHD.

Voor informatie en bestellen, kijk op de website http://www.kleinepiet.nl


Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com