Google+ Autisme, wat nu..?: Mindfulness, zeker bij autisme..!

vrijdag 23 september 2011

Mindfulness, zeker bij autisme..!

Mindfulness..: Levend in Aandacht.

Dingen doen en dingen voelen, terwijl je er met je volle aandacht bij aanwezig bent... Hoe anders dan ons moderne stressvolle leven, waar we niets anders lijken te doen dan “op de automatische piloot” van hot naar haar te vliegen..!

Leven in aandacht, Mindfulness of Meditatie, zorgt ervoor dat je stopt met piekeren, minder stress ervaart, lekkerder in je vel zit, effectiever werkt en vooral, gelukkiger leeft.

Met zijn allen (en vooral wij autisten) zijn we dag in dag uit druk in de weer met van alles en nog wat. Allerhande indrukken en gedachten vliegen onafgebroken de hele dag door ons hoofd. De meeste van die gedachten gaan over de toekomst. Op deze manier krijgen we last van spanningen en stress en lukt het ons vaak niet meer om om in het dagelijkse leven "mee" te komen.

Jon Kabat-Zinn, Grondlegger van de Mindfulness zegt daarop:

"Waar je ook gaat, dáár ben je..."

Mindfulness richt onze aandacht op het heden. We laten even alle gedachten aan "moeten", “straks” of “morgen” los en denken aan niets anders dan wat we nu aan het doen zijn.

Mindfulness betekent dan ook:
  • Minder stress...
  • Minder conflicten...
  • Meer rust en harmonie...
  • Meer productiviteit / effectiviteit...
  • Meer geluksgevoel / tevredenheid...
  • Meer genieten van jezelf en het leven...Ga naar: " Levend in Aandacht ", voor een gratis online mindfulness training. (De training is niet speciaal ontwikkeld voor autisme, maar is toch zéér bruikbaar)
(Zie verder ook de blogpagina: "Mindfulness bij autisme" )

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com