Google+ Autisme, wat nu..?: DUNOV de mobiele digitale coach

vrijdag 16 september 2011

DUNOV de mobiele digitale coach 

Je bent op school en onverwacht valt er een les uit. Wat moet je doen? Het lukt niet om al je plannen voor vandaag uit te voeren. De tijd is sneller voorbij dan verwacht, of je vergat wat je ook alweer had willen doen.

Hoe hebben je plannen voortaan meer kans van slagen? Dunov, de digitale coach, kan je helpen!

Het Dr. Leo Kannerhuis heeft samen met het softwarebedrijf RE-phrase ‘Dunov de digitale coach’ ontwikkeld. Dunov werkt stressverminderend en helpt zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie vergroten. Het kan de thuissituatie ontlasten. Dunov is discreet en onopvallend. Het programma is te downloaden van de Appstore en te gebruiken op een mobiel apparaat/smartphone.

Er bestaan kant en klaar themaspecifieke digitale coaches, zoals de Schoolcoach.

De Schoolcoach helpt leerlingen die naar de middelbare school gaan bij lastige situaties. Bijvoorbeeld met samenwerken aan een opdracht, een roosterwijziging, huiswerk op tijd af krijgen, of bezigheden in de pauze. De coach geeft stap voor stap uitleg, instructies en tips om het probleem zo zelfstandig mogelijk op te lossen. De gebruiker kan kiezen uit verschillende scenario’s.

Het volgen van een dagprogramma kan ondersteuning krijgen van de individueel in te richten Agendacoach. Het programma bewaakt alle afspraken en coacht de taken die uitgevoerd moeten worden. Een signaal kan aangeven wanneer aan een volgende taak begonnen moet worden. Hulpmiddelen, zoals een weekschema, stappenplan, afvinklijst, pictogrammen, of een stopwatch, kunnen allemaal door de Agendacoach worden vervangen. Per agenda onderdeel kan een eigen coachende dialoog geschreven worden om de uitvoering te begeleiden. Wijzigingen kunnen per computer worden doorgegeven aan de mobiele Agendacoach van de gebruiker.

Ga voor informatie over Dunov digitale coach naar www.dunov.com

Hier zijn demonstraties te bekijken van de diverse coaches. Ook wordt vermeld waar er wanneer informatiebijeenkomsten zijn.

Een voorbeeld


Jop gebruikt nu de Dunov om dagelijks naar school te reizen. Vroeger bracht zijn moeder hem iedere dag. Op een morgen komt Jop bij de bushalte aangerend, maar er is geen bus. Jop opent zijn digitale coach en zoekt als volgt zijn probleem op:
  • Waar ben je? Keuze: Bij de bushalte.
  • Wat is er? Keuze: De bus komt niet.
  • Was je te laat bij de bushalte? Keuze: Ja.

Je hebt waarschijnlijk de bus gemist. Wacht op de volgende bus. Bel school en zeg dat je later komt, omdat je de bus miste. Meld je na aankomst op school bij de conciërge.

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com