Google+ Autisme, wat nu..?: Het Grote Sociale Verhalen Boek

zaterdag 1 oktober 2011

Het Grote Sociale Verhalen Boek

Voor alledaagse sociale vaardigheden

Carol Gray ontwikkelde in 1991 Sociale Verhalen (Social Stories) om kinderen en jongeren met autisme sociale situaties beter te laten begrijpen. In deze veelgeprezen methode worden gebeurtenissen en mogelijke reacties binnen een bepaalde situatie op een duidelijke manier (in een Sociaal Verhaal) uitgelegd. Ouders, leerkrachten en begeleiders passen deze aanpak al vanaf het begin met veel succes toe.

Nu, twintig jaar later, heeft Carol haar standaardwerk volledig herzien en uitgebreid. In Het Grote Sociale Verhalen-boek vindt u maar liefst 153 voorbeeldverhalen over onderwerpen als school, fouten maken, emoties, feestjes en cadeaus, vriendschap, pesten, het begrijpen van volwassenen en veranderingen. Daarnaast legt de auteur u in tien stappen uit hoe u zelf Sociale Verhalen kunt maken.

Met deze jubileumuitgave verschijnt Het Grote Sociale Verhalen-boek voor het eerst in het Nederlands; om dat te vieren is er een cd-rom toegevoegd met daarop alle 153 verhalen uit dit boek: als pdf's om uit te printen én als Word-bestand. Hiermee kunt u de voorbeeldverhalen zelf aanpassen - tekstinhoudelijk of door foto's - aan de specifieke situatie van uw kind of leerling. Een geweldig begin om zelf met Sociale Verhalen aan de slag te gaan!

Het grote sociale verhalen boek:


Lees ook de column "Kledingproblemen oplossen met een Sociaal (Strip)Verhaal" van Monique Baard! Klik hier!

Op de website http://www.socialeverhalen.nl/ vind je informatie en tips over hoe je kinderen en jongeren (met autisme) kunt helpen inzicht te krijgen in sociale situaties. Dit site is bedoeld voor bijvoorbeeld gebruik op school, thuis of in de begeleiding, als ondersteuning van het gebruik van Het grote sociale verhalen boek.

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com