Google+ Autisme, wat nu..?: Peter Vermeulen

maandag 4 juni 2012

Peter Vermeulen

Peter Vermeulen
Peter Vermeulen (Roeselare, 10 augustus 1962) is een Vlaams pedagoog en een autoriteit op het gebied van autisme.

Vermeulen werkte na zijn studies aan de Katholieke Universiteit Leuven als pedagoog in de geestelijke gezondheidszorg. Later ging hij werken voor de Vlaamse Vereniging Autisme en behaalde een doctoraat aan de Universiteit Leiden omtrent diagnostiek bij normaal begaafde personen met autisme.

Hij is medewerker van Autisme Centraal, een kennis- en ondersteuningsvereniging omtrent autisme en is tevens eindverantwoordelijke voor het tijdschrift van die vereniging.

Toen Vermeulen eind jaren '90 regelmatig de vraag kreeg naar teksten over het syndroom van Asperger, dat in die periode aan naambekendheid won nadat het in 1994 was opgenomen in het DSM IV, besloot hij het allereerste boek over mensen met deze vorm van autisme in het Nederlands te schrijven. Het boek "Brein bedriegt, als autisme niet op autisme lijkt" verscheen in 1999 en meerdere (inmiddels gezaghebbende) boeken volgden.

Peter Vermeulen neemt deel aan internationaal georganiseerde workshops en lezingen over autisme en wordt vaak gevraagd als spreker in België, Nederland, Scandinavië, hetVerenigd Koninkrijk en Canada.
Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com