Google+ Autisme, wat nu..?: MEE Plus 'Geslaagd studeren met autisme'

zondag 10 juni 2012

MEE Plus 'Geslaagd studeren met autisme'

'Geslaagd studeren met autisme' zo luidt de titel van de film over Joeri, die MEE Plus uitbracht op 2 april 2011 tijdens de landelijke Autismeweek. Het doel is de mogelijkheden van mensen met autisme onder de aandacht te brengen.

Deze korte film laat zien dat studeren met autisme kan, mits er aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan. Joeri is 23 jaar, heeft PDD-NOS en studeert HBO Elektrotechniek. Tijdens het MBO werd hij begeleid door zijn remedial teacher Ron. De vaardigheden en handvatten die Ron destijds aan Joeri heeft meegegeven, bieden nu genoeg houvast om zijn vervolgopleiding te volgen. In de film vertelt Joeri, zijn moeder Corina en Ron over wat er nodig is om studeren tot een succes te maken. Als kijker leer je Joeri kennen en mag je binnenkijken in zijn leven.

Corina: "Het is goed dat de vooroordelen over autisme worden weggenomen en dat juist de vele mogelijkheden onder de aandacht worden gebracht. Daarom hebben Joeri en ik meegewerkt aan deze film. Joeri heeft zich door de jaren heen mentaal en sociaal stapje voor stapje ontwikkeld met als gevolg een steeds breder wordende zelfstandigheid." Ron beaamt dit: "Het lijkt tegenstrijdig, maar ik zie Joeri in zijn toekomstige werk goed samenwerken met collega's en waar nodig mensen begeleiden in hun werk."

Nieuwsgierig geworden naar Joeri en zijn verhaal? Bekijk zijn film 'Geslaagd studeren met autisme'.De film is ook te bekijken via de onderliggende websites van www.meeplus.nl.

1 opmerking:

Anoniem zei

Heel fijn voor Joeri dat hij wel ondersteuning van de school gehad heeft. Heb voor mijn zoon nu al twee keer meegemaakt dat uitlatingen van twee verschillende scholen Niet tot feitelijke daden leiden en daar zit je dan met een zoon die slim genoeg is om applicatie ontwikkelaar te kunnen worden, maar net niet dat steuntje krijgt en daardoor waarschijnlijk zo zijn school niet mag afmaken. Talentverkwisting door regeltjes over Engels en maatschappelijke stage.
Om moedeloos van te worden.

Zoeken in Bol.com