Google+ Autisme, wat nu..?: Planeet Asperger

woensdag 3 juli 2013

Planeet Asperger

uit het dagelijks leven van een jongere met autisme

In Planeet Asperger volgen we Marc, een pientere jongen die op de middelbare school zit. Hij heeft het syndroom van Asperger waardoor hij de wereld vaak heel anders beleeft dan de mensen in zijn omgeving.

Met veel humor komen in deze stripverhalen onderwerpen aan bod als eerlijkheid, emoties, de puberteit, omgaan met verrassingen en nog veel meer zaken waarmee je als ouder, broer, zus, klasgenoot of leraar van een kind met autisme te maken krijgt of rekening zou kunnen houden. De verhalen geven een inkijkje in de wondere wereld van autisme, waar we zien hoe sommige zaken voor Marc werken en wat zijn gedachtegang is.

Na elk stripverhaal volgt een korte toelichting over de bijzondere gebeurtenissen waar Marc door zijn autisme in verzeild raakt. Deze teksten zijn zeer waardevol bij het geven van uitleg over autisme. Daarnaast bieden ze ook advies en steun aan ouders en familieleden die zich afvragen of ze het allemaal wel goed doen.

Planeet Asperger zit vol met verhalen over situaties die ouders van een kind of jongere met autisme zeker zullen herkennen!Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com