Google+ Autisme, wat nu..?: Geen gevallen bekend bij overheid van leerlingen met autisme die worden geweigerd bij scholen

zaterdag 17 augustus 2013

Geen gevallen bekend bij overheid van leerlingen met autisme die worden geweigerd bij scholen

Auteur: Hans Janssen

DEN HAAG - Bij het ministerie van Onderwijs en de Inspectie voor het onderwijs zijn geen gevallen bekend van studenten die wegens autisme geweigerd worden voor een vervolgopleiding. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap meldt dit aan de Tweede Kamer. De PvdA had kamervragen gesteld naar aanleiding van een meldpunt voor zulke gevallen bij Start Foundation in Eindhoven.


In het najaar wordt bekend of de Inspectie voor het onderwijs die gaat onderzoeken.

'Honderd meldingen'
De teller stond een week geleden rond de honderd, zo vernam de Inspectie van Start Foundation. Bussemaker laat het parlement weten dat 'iedere onterechte weigering er één te veel is', maar ze voegt er ook aan toe dat de stichting 'de meldingen niet op juistheid en achtergrond heeft onderzocht.' Een gesprek, in september, met de Inspectie zou hierover duidelijkheid moeten geven.

De jongeren die geweigerd zouden zijn, hadden zich gemeld bij instellingen voor middelbaar beroepsonderwijs of hoger onderwijs (mbo of hbo).

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com