Google+ Autisme, wat nu..?: Integrale Vroeghulp lanceert nieuwe website

zondag 10 maart 2013

Integrale Vroeghulp lanceert nieuwe website

Ouders die bezorgd zijn over de ontwikkeling of het gedrag van hun kind en daarbij hulp nodig hebben, kunnen terecht op de nieuwe website: www.integralevroeghulp.nl.

Hier is alle kennis en ervaring gebundeld van professionals binnen de keten van zorg en onderwijs. Ouders kunnen eenvoudig de juiste begeleiding en ondersteuning in hun eigen buurt vinden. Op de website staan ook de ervaringen van ouders en professionals met Integrale Vroeghulp (IVH).

Kinderen met een (dreigende) ontwikkelingsachterstand zijn gebaat bij zo vroeg mogelijke signalering. Dan kan IVH ingezet worden. Dit is een multidisciplinaire aanpak waarbij ouders snel gerichte diagnostiek en de juiste begeleiding en ondersteuning krijgen. Eén samenhangend plan voor het hele gezin voorkomt gedragsproblemen bij kinderen. Dit leidt tot goede en preventieve zorg voor jonge kinderen met een (meervoudige) ontwikkelingsachterstand. IVH richt zich op kinderen van 0 tot 7 jaar, met (vermoedelijke) ontwikkelingsproblematiek door een verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke beperking, een stoornis in het autistisch spectrum of een chronische ziekte. De zogenaamde zorgintensieve kinderen.

Interactief platform
De netwerken Integrale Vroeghulp hebben de afgelopen jaren geïnnoveerd met de zeven bouwstenen van Vroeg, Voortdurend, Integraal (VVI). De nieuwe website is een samenvoeging van de websites IVH en VVI en is gerealiseerd door de Taskforce IVH. Deze bestaat uit de kernpartijen BOSK (Vereniging van mensen met een lichamelijke handicap), MEE Nederland en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Zij werken samen met vele landelijke partners. De ambitie is om de website in de komende periode te laten uitgroeien tot een interactief platform voor ouders en professionals om kennis en ervaringen uit te wisselen rondom Integrale Vroeghulp.


www.integralevroeghulp.nl


Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de landelijke projectcoördinator: mw. drs. S. (Susan) Osterop, 030-27 39 738, 06-132 14 994, sosterop@vgn.nl, Twitter:@vroeghulp


Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com