Google+ Autisme, wat nu..?: Zelfstandig Wonen Met Autisme

woensdag 18 april 2012

Zelfstandig Wonen Met Autisme

Hoe doe je dat..?

Voor veel jonge mensen is zelfstandig gaan wonen een grote stap. Vooral voor jongeren en (jong) volwasssenen met autisme kan het veel vragen oproepen.

In deze gids komen veel praktische onderwerpen aan de orde die betrekking hebben op zelfstandig wonen zoals woonruimte zoeken, verhuizen, geldzaken, schoonmaken, voeding en koken, boodschappen doen etc.

Stap voor stap nemen de auteurs de nog onervaren zelfstandige mee langs de valkuilen en maken hem en haar op een prettige manier wegwijs in het huishouden en alles wat geregeld moet worden op administratief gebied. De onderwerpen varieren van het drogen van de was, je inschrijven bij de gemeente, het beheren van je bankzaken tot strijkinstructies.

Katja Stil en Renske Castricum begeleiden jonge mensen met autisme op weg naar zelfstandig wonen en noteerden alle praktische zaken die ze tegenkwamen. De inhoud van deze gids is gebaseerd op hun ervaringen.

Op simpele, praktische en duidelijke wijze geeft deze hulpgids (speciaal gemaakt voor - jonge - mensen met autisme of een andere beperking, maar ook geschikt voor jong-volwassenen die moeite hebben met het structureren en voeren van hun huishouden) antwoord op tal van praktische vragen over bijvoorbeeld voor het eerst zelfstandig gaan wonen, verhuizen, geldzaken, administratie, schoonmaken, de was, voeding en koken, boodschappen doen, bezoek ontvangen.

Hierbij worden bovendien handige tips, voorbeelden en overzichten gegeven. Aldus is het een praktijkgericht, echt 'doe-boek': alles is in logische volgorde stapsgewijs weergegeven en de gebruiker hoeft deze stappen slechts klakkeloos te volgen. Waar nodig wordt de informatie nog 'onderstreept' door overzichtelijke schema's en gemarkeerde tekst.

Alle informatie is actueel; hierbij wordt regelmatig verwezen naar - telefonische, schriftelijke of digitale - informatiebronnen. Veel ruimte is gelaten voor eigen aantekeningen. De informatie is goed afgerond en uitgewerkt. Derhalve wordt met dit boekje op uitstekende wijze voorzien in noodzakelijke kennis voor de doelgroep, maar ook voor beleiders en hulpverleners.1 opmerking:

Anoniem zei

Lijkt me een heel mooi boek. Mijn zoon is sinds kort van een gesloten naar een open instelling gegaan. Ik hoop dat hij ooit beschermd kan wonen. Dat is mijn droom. ( en de zijne ook )

Zoeken in Bol.com