Google+ Autisme, wat nu..?: Opvoedwijzer Asperger

zaterdag 24 december 2011

Opvoedwijzer Asperger

Ouders van kinderen met Asperger kennen het maar al te goed: het gevoel dat je je kind niet of nauwelijks kunt bereiken. Door hun geheel eigen manier van denken is het vaak niet makkelijk om met een kind met Asperger te communiceren. Hierdoor hebben veel ouders en leerkrachten het gevoel dat ze het kind niet begrijpen. En omgekeerd ...

In Opvoedwijzer Asperger biedt Richard Bromfield praktische tips en heldere strategieen om het contact met kinderen met Asperger te verbeteren. Op basis van zijn ruime ervaring biedt hij niet alleen inzicht in wat Asperger is, maar ook hoe wederzijds begrip kan worden vergroot.

In zeer leesbare en toegankelijke hoofdstukken laat Bromfield zien hoe angst en een overvloed aan prikkels kunnen worden verminderd. Hoe je kinderen kunt leren met hun gevoelens om te gaan en hoe vriendschap en communicatie kunnen worden bevorderd. Omdat steeds meer wordt ingezien dat ook meisjes Asperger kunnen hebben, besteedt Bromfield een geheel hoofdstuk aan hun specifieke problematiek. Tot slot staat hij ook stil bij de manier waarop andere kinderen reageren op een kind met Asperger en wat je als ouder of leerkracht dan het beste kunt doen.

Opvoedwijzer Asperger is onmisbaar voor ouders, leerkrachten en andere professionele opvoeders die met kinderen met Asperger te maken hebben

Richard Bromfield heeft een eigen praktijk in Boston en is verbonden aan Harvard Medical School. Hij heeft verschillende boeken over Asperger en opvoeden geschreven en schrijft voor zowel professionele als populaire tijdschriften.


1 opmerking:

Anoniem zei

herkenbaar inderdaad, ikzelf had heel erg veel moeiten met contact maken met anderen. Ik heb altijd het gevoel dat ik nooit op de juiste moment iets vraagt of op een goede manier belangstelling toon. Het is erg lastig..

Maar ik merk dat als het om mijn passies gaat dat ik dan gemakkelijker contact kan maken met anderen. Als ik zie dat iemand iets doe wat ik geweldig vind dat ik dan uren kan praten met deze persoon. Dan ben ik zelfs spontaan en leuk bezig. Alleen zodra het over koetjes en kalfjes gaat dan weet ik niets meer te zeggen... wel lastig met pauzes op mijn werk. Niemand wilt praten over werk tijdens het eten.

En dan begrijp ik ook mijn gedrag als mensen willen zien wat ik heb gekocht. Of wat ik achter de laptop aan het doen ben. Dan word ik namelijk boos en het is onduidelijk voor me waarom.... maar ik kan in ieder geval niet omgaan met hun reacties en hun interesse in mij. Het jeukt letterlijk...

Pff... lastig. Maar het is geen dooddoener, dus het kan wel; contact maken.

Zoeken in Bol.com