Google+ Autisme, wat nu..?: Opgroeien met een meervoudig verstandelijke handicap

woensdag 9 mei 2012

Opgroeien met een meervoudig verstandelijke handicap

"Mark is anders, altijd al geweest. In onze zoektocht naar informatie en tijdens het contact met diverse instanties, bleek er weinig bekend te zijn over kinderen zoals hij. Met name het feit dat er geen duidelijke diagnose gesteld kon worden, maakte dat wij tegen veel problemen aanliepen. Zowel zorg-als onderwijsinstanties konden ons geen duidelijkheid geven over het te volgen beleid.

Je ziet dat je kind niet goed in zijn vel zit, maar je staat machteloos. Uiteindelijk - na 11 jaar - blijkt onze zoon licht tot matig verstandelijk gehandicapt te zijn. Daarnaast heeft hij ADD en PDD-NOS, dat hem gevoelig maakt voor depressiviteit. Juist deze combinatie is zeer uitzonderlijk.

Mark is nu 13 jaar en - terugkijkend op de periode vanaf zijn geboorte - zijn wij eigenlijk de deskundigen als het om zijn gedrag en ontwikkeling gaat. Door ervaring wijs geworden, maar vooral trots en gelukkig dat hij nu prima functioneert en goed in zijn vel zit.

Ik hoop dat u tijdens het lezen van dit boek er informatie en waarschijnlijk ook een stuk herkenning uit zult halen. Maar wat ik op de eerste plaats erg belangrijk vind is dat u geniet van uw zoon of dochter met en verstandelijke beperking. In de wetenschap dat er vaak leuke en humoristische dingen voorkomen, waar we dan ook met elkaar om kunnen lachen".


Geschreven om evaringen te delen met lotgenoten. Maar juist door een breder lezerspubliek - zowel ouders als professionals - zeer goed ontvangen!Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com