Google+ Autisme, wat nu..?: My Name is Khan

zondag 18 maart 2012

My Name is Khan

Ontdek een van de mooiste recente films uit India! My Name is Khan is een spannende en romantische film met schitterend acteerwerk van de beste Bollywoodacteurs: Shahrukh Khan en Kajol Devgan.

Het verhaal
De islamitische Rizvan Khan uit India trekt met zijn vrouw Mandira naar San Francisco om daar te gaan wonen. Rizvan lijdt aan het aspergersyndroom, een lichte vorm van autisme. De gebeurtenissen van 11 september 2001 veranderen zijn leven drastisch: zijn handicap maakt hem verdacht en plotseling wordt hij als terrorist beschouwd. Hij zal moeten vechten om zijn onschuld te bewijzen en de liefde van zijn leven terug te vinden.

My Name is Khan vertelt een ontroerend verhaal over identiteit, verdraagzaamheid en de kracht van de liefde.

Sterren van Bollywood
My Name is Khan is de tweede duurste Bollywoodfilm ooit, na Blue. Wereldwijd heeft de film bij zijn release tal van boxofficerecords gebroken. De dvd-release in thuisland India, die de wereldwijde lancering met twee maanden vooraf is gegaan, is met een omzet van meer dan 23 miljoen dollar in negen weken een gigantisch succes.

Shahrukh Khan behoort tot de absolute top van Bollywood. Voor zijn talent geniet hij net als zijn tegenspeelster Kajol Devgan wereldwijd erkenning. Newsweek plaatste hem in 2008 bij de vijftig meest invloedrijke mensen ter wereld. Wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud plaatste zijn beeld in Londen en Parijs en Frankrijk nam hem op in de 'Ordre des Arts et des Lettres'.

Kajol Devgan speelde al aan de zijde van Khan in het begin van de jaren negentig en ze is wellicht de populairste actrice van India. Ze won verschillende Filmfair Awards, de hoogste onderscheiding in de wereld van de Hindi film.

Moslim na 11 september
Wie er de biografie van Khan op naslaat, zal merken dat de doorleefde vertolking van de acteur geen toeval is. Khan, een gelovig moslim, stamt uit een moslimgezin van New Dehli, maar hij is getrouwd met een hindoevrouw volgens een traditionele hindoeceremonie. Hun kinderen worden in beide godsdiensten opgevoed.

Regie en soundtrack
De regie is van de hand van Karan Johar (Kurbaan, Kabhi Alvida Naa Kehna), een goede vriend van Shahrukh Kahn. In het eerste meiweekend van 2010 was de regisseur in New York om de release van My Name is Khan in de internationale markten te ondersteunen. Johar zorgde onder meer voor een strakkere en snellere montage.

De soundtrack van de film is bijzonder sterk, met een aantrekkelijke mix van Westerse en Indiase elementen. Deze film heeft alles om wereldwijd sterk door te breken.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Eigenlijk ben ik heel benieuwd naar deze film.

Anoniem zei

Net deze film gekeken..... helemaal overdonderd door het verhaal. Zat echt helemaal in de film! Deze moet je echt gezien hebben!!!

Zoeken in Bol.com