Google+ Autisme, wat nu..?: 'Kind met autisme socialer dankzij huisdier'

woensdag 8 augustus 2012

'Kind met autisme socialer dankzij huisdier'


Een huisdier kan kinderen met autisme helpen om hun sociale vaardigheden beter te ontwikkelen, is de conclusie uit een onderzoek van het Informatie Centrum Autisme in het Franse Bohars ziekenhuis.

Het Franse onderzoeksteam zagen onder meer verbeteringen in het vermogen om te delen en troost te bieden bij autistische kinderen die rond hun vijfde jaar een huisdier kregen. Dit lijkt wel een voorwaarde want kinderen die geen huisdier hebben, maar ook kinderen die geboren werden in een gezin waar al een huisdier aanwezig was, lieten geen enkele verbetering zien. Het maakt niet uit welk huisdier het is, de positieve effecten blijven hetzelfde.

De oorzaak voor dit effect ligt volgens onderzoekleidster Grandgeorge in de specifieke interactie tussen mens en huisdier: "Mensen en huisdieren communiceren met hun eigen signalen en passen vervolgens hun gedrag daar op aan. Huisdieren hebben daardoor een positief effect op de interactie tussen familieleden onderling en kunnen familiebanden zelfs versterken."

Bron: GGZnieuws

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com