Google+ Autisme, wat nu..?: Autisme op de basisschool

vrijdag 6 juli 2012

Autisme op de basisschool

In deze filmpjes van de Nederlandse Vereniging voor Autisme zie je Isaac, Fréderique en Luka. Ze zijn alledrie 10 jaar en zitten op de basisschool. Heel gewoon dus, maar ook een beetje bijzonder.

Isaac heeft namelijk Asperger, een vorm van autisme. Isaac vertelt wat dat voor hem betekent en hoe er op school mee om gegaan wordt.
Fréderique heeft ook Asperger, een vorm van autisme. Fréderique vertelt wat dat voor haar betekent en wat ze leuk vindt om te doen in haar vrije tijd. Ze is bijvoorbeeld gek op paardrijden!
Luka heeft PDD-NOS, een vorm van autisme. Luka heeft twee goede vrienden, Isa en Lou. Ze vertellen je wat ze leuk vinden om met z'n drieën te doen.Autisme wordt vaker dan vroeger vastgesteld bij kinderen, ongeveer 1% van de bevolking heeft autisme. Veel kinderen met autisme kunnen naar een gewone basisschool, meestal met wat extra hulp op school. Grote kans dus dat er bij jou in de klas of op je sportclub ook een kind met autisme zit. Als je na het zien van dit filmpje nog meer wilt weten over autisme, kijk dan op www.autisme.nl.

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com