Google+ Autisme, wat nu..?: Nieuw boek "AutiPower". Over mensen in een samenleving die van hun "anders zijn" een handicap maakt...

dinsdag 27 september 2011

Nieuw boek "AutiPower". Over mensen in een samenleving die van hun "anders zijn" een handicap maakt...

Een autismespectrumstoornis (ASS) is een beperking. Niet voor niets noemen we het een ‘stoornis’. Maar waarom eigenlijk? Omdat het afwijkt van ‘het normale’? Wat dat ook mag zijn.

We zouden ook kunnen zeggen dat mensen met autisme anders zijn. Dat is ook zo. Ze denken anders, praten anders, voelen anders. Vaak zijn ze gevoeliger, hebben ze eerder last van teveel prikkels. Dat is lastig want het aantal prikkels is in onze snelle informatiemaatschappij de afgelopen decennia alleen maar toegenomen. Evenals het aantal kinderen en volwassenen met een vorm van ASS.

Mensen met autisme moeten functioneren in een samenleving die van hun anders zijn een handicap maakt. Dit boek laat een aantal van die mensen aan het woord. Het laat zien hoe ze dat doen. Sommigen zijn daar beter in dan anderen. Dat hangt van veel factoren af. Maar wat opvalt, is de power en het optimisme waarmee ze hun best doen zich aan te passen. Aanpassen? Inderdaad is dat waar het vaak op neerkomt. Die aanpassing komt tot nu toe voornamelijk van één kant. Hun kant.

Deskundigen, werkgevers en vertegenwoordigers van belangenorganisaties komen in dit boek ook uitgebreid aan het woord. Zij werken nauw samen met mensen met een vorm van autisme. Hun visie over wat deze andersdenkende en –voelende mensen voor onze maatschappij kunnen betekenen, is opmerkelijk.

Een leerzaam boek voor mensen met een ASS, maar vooral voor iedereen die zich serieus wil verdiepen in de gedachten- en gevoelswereld van mensen met autisme.
AutiPower

Herman Jansen en Betty Rombout 
ISBN: 978 90787090 91
Verschijningsdatum: 4 oktober a.s.Binnenkort (vanaf 4 okt.) verkrijgbaar via deze site!

1 opmerking:

Pascale zei

Zal dit boek zeker ook lezen. Is nog eentje op mijn lijst te zetten van boeken die ik graag wil kopen.

Weet er iemand als dit boek ook in België te koop is?

Zoeken in Bol.com