Google+ Autisme, wat nu..?: MKB (Midden- en kleinbedrijf) Nederland ziet autisme als bijzondere aanleg!

donderdag 15 september 2011

MKB (Midden- en kleinbedrijf) Nederland ziet autisme als bijzondere aanleg!


WERKNEMER MET BIJZONDERE AANLEG 

(DYSLEXIE, ADHD, AUTISME)

Elke werkgever wil voldoende en goede werknemers aantrekken, die hun kwaliteit optimaal inzetten, hun beperkingen vermijden, goed samenwerken en productief zijn. Maar hoe zit dat met mensen die een bijzondere aanleg als ADHD, dyslexie, hoogbegaafdheid of autisme hebben?

Mensen met een bijzondere aanleg kunnen van grote waarde zijn voor een bedrijf. Zo zijn dyslectici vaak creatief, innovatief en slim. Mensen met ADHD kunnen goed multitasken en alles vanuit een breed perspectief bekijken, terwijl een autistische aanleg vaak detailgerichtheid, precisie en perfectionisme met zich meebrengt. Wanneer een bedrijf deze kwaliteiten gebruikt en de werknemers met de bijzondere aanleg op de juiste plek inzet, kan hij/zij een waardevolle aanvulling zijn op het team.

DOEL

MKB-Nederland wil werkgevers stimuleren om werknemers met een bijzondere aanleg in dienst te nemen. Dat komt de diversiteit in het bedrijf ten goede, mits werkgevers zich bewust zijn van zowel de kwaliteiten als de beperkingen die deze aanleg met zich meebrengt.

STAND VAN ZAKEN

In de volgende infobladen vindt u meer praktische informatie over de specifieke bijzondere aanleg van de werknemer:

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com