Google+ Autisme, wat nu..?: Ongewild lastig in de puberteit en adolescentie

zaterdag 29 oktober 2011

Ongewild lastig in de puberteit en adolescentie

Dit boek is een vervolg op de bestseller Ongewild lastig (7e druk), waarin nu de aandacht speciaal uitgaat naar jongeren in de puberteit en adolescentie. Ook in het voortgezet onderwijs is er toenemende aandacht voor kinderen met ontwikkelingsstoornissen mede door de invoering van de Leerlinggebonden Financiering.

Aan de orde komen onder andere autisme, ADHD, NLD, ODD en OCD, maar ook stoornissen als borderline en manisch-depressiviteit worden besproken. De problemen waar deze kinderen naarmate ze ouder worden tegenaan lopen zijn bijvoorbeeld: het intensieve sociale verkeer op school, aangaan en onderhouden van relaties, het organiseren en plannen op school en het werk, en het toekomstbeeld.

In Ongewild lastig in de puberteit en adolescentie worden deze onderwerpen helder en bondig besproken en dragen de schrijfsters veel tips en adviezen aan voor ouders, verzorgers en leerkrachten. Ook worden praktische hulpmiddelen geboden, zoals weekroosters en studieplanners, die hieronder gratis te downloaden zijn.‘Gedegen informatie over ontwikkelingsstoornissen en voortreffelijke interviews.'
Prof. dr. R.J. van der Gaag


‘Handig boek om in korte tijd inzicht te geven in het verschil tussen onwil en onmacht.'
BalansBelangGeen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com