Google+ Autisme, wat nu..?: Gratis Picto's..? Sclera.be

zaterdag 15 oktober 2011

Gratis Picto's..? Sclera.be

Op hun website: http://www.sclera.be  biedt deze Vlaamse non-profit organisatie gratis picto's aan en ondersteuning bij het werken ermee.

Je kent Sclera misschien al even. Sinds 2005 bieden we gratis pictogrammen op maat aan. Wie de nieuwsbrief of Facebookpagina volgt, weet dat we het voorbije jaar onze dienst hebben uitgebreid naar vorming en advies over visualisatiehulpmiddelen, toegankelijke taal en ondersteunde communicatie.
Wij vinden het belangrijk om al deze diensten gratis aan te blijven bieden. Niet iedereen beschikt immers over grote budgetten. Zeker nu niet in deze financieel onzekere tijden.

Sclera is opgestart in 2005 als vrijwilligersproject. Door de financiële steun in 2010 en 2011 van de Provincie Antwerpen, dienst welzijn en gezondheid, hebben we een dynamische en vlotte werking uitgebouwd. De wachttijd voor nieuwe pictogrammen is hiermee beperkt van 4 maanden of meer tot maximaal een week. Deze pictogrammen worden steeds gratis getekend.

De financiële steun van de provincie Antwerpen loopt teneinde. Eerder deze maand hebben we vernomen dat we geen steun meer kunnen ontvangen in 2012. Deels omdat we de pictogrammen, het advies en de hulpmiddelen voor iedereen gratis ter beschikking stellen. “Een nobel doel”, werd ons verteld,” maar niet realistisch op lange termijn”.

Sclera vzw wilt jullie gratis blijven bijstaan in woord en daad, maar heeft hier jullie hulp voor nodig! Om al onze diensten gratis aan te bieden hebben wij mensen nodig die een klein bedrag willen storten om Sclera te steunen.

Wat kan Sclera met jullie steun in 2012 aanbieden?

 • Meer dan 11.000 gratis pictogrammen en wekelijks komen er nog nieuwe bij. 
 • Nieuwe pictogrammen die op verzoek gratis voor jullie getekend worden 
 • Meer dan 50 gratis stappenplannen die je uitleggen hoe je op de computer aan de slag kan 
 • Gratis nieuwe stappenplannen op vraag 
 • Uitwerken van gratis screencasts op vraag (filmopnames van de computer) 
 • Gratis advies verlenen en meewerken aan kleine en grote projecten 
 • Vormingen en workshops aan minimale tarieven 
 • 5 gratis online brochures ‘Praktijk in beeld’ boordevol tips en fotovoorbeelden uit voorzieningen en gezinnen 
 • 12 nieuwsbrieven met ontwikkelingen en tips op vlak van visualisaties en ondersteunde communicatie 
 • Een gratis online leerplatform 
 • Wekelijks nieuwtjes en informatie via Facebook, twitter en Google+


De Sclera pictogrammen en diensten worden dagelijks door duizenden gebruikt. Steun ons en geef Sclera vzw de middelen om hen en jezelf te helpen. Help Sclera jullie gratis bij te blijven staan en stort vandaag nog € 5 of meer via de website.

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com