Google+ Autisme, wat nu..?: AUTISMEWEEK 2013 IN TEKEN VAN 'AAN DE SLAG MET AUTISME'

donderdag 15 november 2012

AUTISMEWEEK 2013 IN TEKEN VAN 'AAN DE SLAG MET AUTISME'

Van 30 maart t/m 6 april 2013 vindt de vierde Nederlandse AUTISMEWEEK plaats.
In deze week vragen de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds aandacht voor de ca. 190.000 mensen met autisme in Nederland.


Wereld Autisme Dag
De Autismeweek wordt elk jaar georganiseerd rond 2 april, de dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day), de dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Dit jaar is het thema van de Nederlandse Autismeweek: ‘Aan de Slag met Autisme’. Verschillende organisaties in het land pakken dit thema op door een activiteit te organiseren voor kinderen en volwassenen met autisme en hun omgeving, of door voorlichting te geven over autisme. Deze activiteiten verschijnen allemaal op de actiewebsite: www.autismeweek.nl.

Aan de slag met autisme!
Als je autisme hebt, heb je moeite met communicatie, overzicht en prikkels. Het is het voor veel kinderen en volwassenen met een vorm van autisme niet vanzelfsprekend dat je elke dag naar school gaat of werk hebt, of zelfs maar lekker mee kunt doen in een sportclub. En dat terwijl je daar zelf niets aan kunt doen. Veel mensen met autisme hebben geen zinvolle dagbesteding of zelfs maar sociale contacten buiten het eigen gezin. Maar willen dat wel heel graag. In de Autismeweek 2013 biedt het AutismeFonds een platform voor initiatieven die op een positieve manier aan de slag gaan met autisme.Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com