Google+ Autisme, wat nu..?: Mobiele telefoons voor leerlingen WA van Lieflandschool

vrijdag 23 november 2012

Mobiele telefoons voor leerlingen WA van Lieflandschool

Leerlingen van de WA van Lieflandschool in Assen (Gr.) werden donderdag verrast met een smartphone. Met deze smartphone kunnen de kinderen een stappenplan bijhouden dat hun helpt in de omgang met anderen.

De school heeft uitsluitend leerlingen met een verstandelijke beperking. Met “SociaalOpStap” op de telefoon kunnen ze hun eigen stappenplan bewerken. Zo kunnen ze het stappenplan, dat het meeste weg heeft van een strip, voorzien van een persoonlijke foto of tekst. Er zijn 267 sociale situaties, zoals naar de bioscoop gaan met een vriend. Er zijn ook ernstige situaties beschreven zoals: Hoe om te gaan met echtscheiding? of Hoe gedraag ik me op een begrafenis? Voor mensen met een vorm van autisme zijn deze handelingen niet zo vanzelfsprekend.

Het stappenplan wordt uitgelegd door vrijwilligers van KPN, die tevens de smartphones gedoneerd heeft. "SociaalOpStap” is een initiatief van het Landelijk Netwerk Autisme.


Bron: OOG-TV

3 opmerkingen:

Kimberley zei

Toch jammer dat de kinderen nu met een telefoon moeten leren en niet met persoonlijk contact. Aan de andere kant is het goed zodra de kinderen groot genoeg zijn weten ze genoeg van de ontwikkelingen.

patricia zei

Leuke blog hoor!

Kim zei

Wat leuk...

Zoeken in Bol.com