Google+ Autisme, wat nu..?: Skizzle Nederland

maandag 5 november 2012

Skizzle Nederland


http://skizzle.nl/
http://skizzle.nl/
We weten het allemaal:  
Pesten maakt levens stuk..!!

Kinderen die bijzonder of speciaal zijn, of afwijkend gedrag vertonen, lopen een verhoogde kans om gepest te worden. Met name kinderen die (extra) kwetsbaar zijn (autisme, adhd, dyslexie) kunnen ernstig beschadigd raken en daar de rest van hun leven last van houden.

Skizzle Nederland helpt jongeren die gepest worden of werden. De organisatie is opgericht door de nu achttien jarige Jeffrey Arenz.

Skizzle probeert de jongeren te helpen met een speciaal ontwikkelde training. Met deze training hoopt Skizzle dat de jongeren meer zelfvertrouwen krijgen, voor zichzelf op durven komen en wordt bekeken hoe de omgeving van de jongere veiliger gemaakt kan worden. Skizzle biedt deze hulp geheel kosteloos aan. Dit is mogelijk omdat Skizzle steun krijgt van diverse sponsoren en vrijwilligers. Het fijne van de training is dat Skizzle de jongeren ook via Skype of/en telefonisch kan begeleiden en trainen.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat medewerkers van Skizzle bij de jongeren langs komen, alleen heeft Skizzle hier per jaar maar een beperkt budget voor. Naast de training biedt Skizzle ook nog begeleiding, zodat de jongeren altijd terecht kunnen met al hun vragen.

Ook geeft Skizzle voorlichtingen op scholen. Skizzle probeert met deze voorlichtingen de jongeren te informeren en te verwijzen naar de organisatie. De voorlichtingen worden begeleid door speciale voorlichters, die zelf ook gepest zijn. Zij vertellen dan ook hun persoonlijke verhaal en beantwoorden met plezier de vragen van de leerlingen. Ook deze voorlichtingen zijn (behalve een reiskostenvergoeding) geheel kosteloos.

Daarnaast is Skizzle ook druk bezig met het ontwikkelen van een theatershow en een tv-serie voor jongeren. Momenteel zijn ze hier nog druk mee bezig en kunnen nog niet met zekerheid bevestigen wanneer deze te zien zullen zijn. Maar wel is al zeker dat ze er gaan komen. De ontwikkelingen rond de theatershow en de tv-serie zijn te volgen via de website.

Website: Skizzle.nl
Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com