Google+ Autisme, wat nu..?: Werken aan je Asperger Relatie

zaterdag 21 januari 2012

Werken aan je Asperger Relatie

Het Asperger-syndroom heeft invloed op de basisvoorwaarden voor een goede relatie: inlevingsvermogen, wederzijds begrip en communicatie. In een Asperger-relatie lopen beide partners daarom vaak tegen problemen en misverstanden aan.

Lijkt het af en toe of jij en je partner van twee verschillende planeten komen? Worden jouw behoeften en gevoelens niet herkend? Voel je je vaak bekritiseerd door je partner? In Werken aan je Asperger-relatie vind je adviezen, praktische tips en concrete invuloefeningen om deze problemen op te lossen. Aan bod komen:- voorkomen van miscommunicatie- omgaan met vrienden en familie- elkaars behoeften begrijpen- seksualiteit- samen de kinderen opvoeden- inrichten van het gezinsleven- prioriteiten stellen

Dit werkboek is de perfecte leidraad om samen " al dan niet met een relatietherapeut " je relatie te verbeteren.

Maxine C. Aston is een Britse relatieconsulent voor mensen met Asperger-syndroom Eerder verscheen van haar bij Nieuwezijds Als je partner Asperger-syndroom heeft.


NBD|Biblion recensie
Een werkboek voor mensen die leven met een partner met het Asperger-syndroom (AS), een vorm van autisme. Het voorwoord beschrijft het aantrekkelijke (fysiek, attent, aardig, rustig enzovoort) van mensen met deze gedragsafwijking; zij vallen weer voor mensen die veel begrip kunnen opbrengen voor hun problemen. Bij het begin van de relatie is nog moeilijk te zeggen welke problemen kunnen ontstaan.

Het AS beinvloedt een aantal elementaire vereisten voor het aangaan of in stand houden van een relatie. Het kan van invloed zijn op het vermogen om emoties te uiten. Met AS besef je niet wat de ander mist. Dit instructieve boek biedt een programma om beter begrip voor elkanders verschillen te krijgen en tot verbetering van gedrag en relatie te komen. Je zult eerst moeten snappen waarom het misliep.

 Dan komen er handige adviezen, oefeningen en regels wanneer en op welke wijze belangrijke boodschappen of mededelingen gezegd moeten worden. Daarnaast geheugensteuntjes om boodschappen te onthouden. De werkbladen zijn handig om bijvoorbeeld met kleurkaarten te werken (rood is boos), huisregels op te stellen, besef van tijd te krijgen en prioriteiten te leren stellen. 

Uiteindelijk is de bedoeling van dit goede boek om van je verschillen een succes te maken. Met een aantal invuloefeningen.

(NBD|Biblion recensie, Frans Peterse)

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com