Google+ Autisme, wat nu..?: Kids Week iPad app: Weekplanner voor peuters, kleuters en kinderen met Autisme

dinsdag 26 juni 2012

Kids Week iPad app: Weekplanner voor peuters, kleuters en kinderen met Autisme


De Kids Week iPad app is de eerste weekplanner voor peuters en kleuters op een tablet. De app biedt niet alleen deze jonge kinderen educatief plezier, maar is ook geschikt voor kinderen met een vorm van Autisme, ADHD, enz. Riesjart Annaars en Alexander van Wier, initiatiefnemers van de Kids Week iPad app, vertellen.

Wat is de Kids Week iPad app?

“De Kids Week app helpt kinderen vanaf 3 jaar met de structuur van de dag en week aan de hand van duidelijke iconen. Door de Kids Week iPad app te gebruiken leren ze sneller te begrijpen welke routines er zijn en welke activiteiten er zijn gepland op een bepaalde dag. Kinderen leren zo spelenderwijs plannen en keuzes maken. De introductieprijs van de app is €1,59 en hij is beschikbaar in de talen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Russisch.”

Waarom dit initiatief?

“Wij zijn twee vaders uit Amsterdam en vormen samen het brein achter deze app. Net zoals alle anderen, hebben ook onze kinderen moeite om de weekdagen van elkaar te onderscheiden. We kregen daardoor vaak vragen als “ga ik vandaag naar school?”, “heb ik zwemles vanmiddag?” of “hoeveel nachtjes slapen is het nog voordat we naar opa en oma gaan?” Hier wilden we wat mee doen en zo is de Kids Week app ontstaan. Nu is het invullen van de Kids Week kalender ons favoriete “vader-en-kind-moment” van de dag geworden, gezellig op de bank of voor het slapengaan.”

Hoe werkt de Kids Week iPad app?

“De dagen van de week hebben ieder een eigen kleur en worden uitgesproken wanneer op de naam van de dag wordt geklikt. De app werkt met een set universele iconen die staan voor een groot aantal activiteiten. Deze iconen hebben ieder een bijbehorend geluidje. Kinderen kunnen ook zelf iconen maken door ze te tekenen, een tekst te schrijven of door een foto te importeren. Door middel van een aantal weericonen kan worden aangegeven welk weer het die dag is. Daarnaast kan met een beloningsicoon een bepaalde prestatie worden beloond. De iconen worden met de vinger in de agenda gesleept. Zo krijgen ze een eigen, overzichtelijke weekagenda.”

Wat zijn de facts?

“Het educatieve element is voor ons het belangrijkste aan de app. We wilden iets blijvends maken voor onze kinderen waardoor ze sneller structuur kregen in de dagen van hun week. De app staat nu 2 weken in de AppStore en we hebben al bijna 500 downloads uit 10 verschillende landen. Dit verschilt van diverse landen binnen Europa tot Mexico, Amerika en Australië. De belangrijkste troef die we hebben is dat het een uniek product is. Er bestaat wereldwijd geen andere iPad weekplanner voor peuters en kleuters waardoor het ook wordt opgepakt door de nationale en internationale media. Op onze Facebookpagina houden we dit allemaal bij.”

Wie is er betrokken bij de Kids Week iPad app?

“Wijzelf hebben jaren ervaring op het gebied van marketing en grafische vormgeving. Daarnaast hebben we een gedreven team van producers dat de app heeft gebouwd. We hebben om de 2 weken een overleg met hen om de stand van zaken te bespreken en alle feedback te verwerken die we van gebruikers ontvangen. Zo blijven we de app verbeteren en toegankelijker maken voor onze doelgroep. Het is een geweldige ervaring om wereldwijd kinderen iets bij te kunnen brengen met behulp van onze Kids Week app.”

2 opmerkingen:

Unknown zei

Echt goed! Is er ook zo'n app voor android?

Unknown zei

Helaas niet, en niet iedere ouder van kinderen met autisme hebben Apple apparatuur :(
Ik hoop dat iemand dat nog gaat verwezenlijken.
Wel heel mooi dit!

Zoeken in Bol.com