Google+ Autisme, wat nu..?: Hoera, Ik Ben Een Autist !

zondag 17 juni 2012

Hoera, Ik Ben Een Autist !

Opstellen Over Ethiek In De Zorg Voor Mensen Met Een Verstandelijke Beperking

Hoe kijken we naar mensen met een verstandelijke beperking en welke betekenissen worden aan hun bestaan toegekend? Dat is de vraag die de opstellen in dit boek met elkaar verbindt. De auteur neemt zijn uitgangspunt in het perspectief van Disability Studies, dat in het Nederlandse taalgebied
nog vrij onbekend is.

De auteur onderzoekt cultureel bepaalde denkbeelden over "handicap" om te kijken waarop ze berusten. Zo komen in een elftal hoofdstukken ondermeer aan bod:

  • Autisme geldt voor vrijwel iedereen als een handicap, maar waarom eigenlijk? Kun je daar ook anders over denken?
  • Kinderwens en ouderschap van mensen met een verstandelijke beperking is een thema in Nederland, maar waarom vinden wij het gewoon om de vraag te stellen of mensen met een verstandelijke beperking kinderen "mogen" krijgen?
  • Waarom is het zo vanzelfsprekend dat de conditie van "Down syndroom" wordt bestempeld als een "defect" en als genetisch bepaalde ziekte, terwijl veel mensen met dit syndroom een betrekkelijk gelukkig leven leiden?
  • Vraagsturing en marktwerking maken ook van mensen met een beperking "kiezende zorgconsumenten", maar hoe strookt dat met de dagelijkse werkelijkheid waarin ze verkeren?

Zulke vragen dagen de lezer uit een stapje terug te doen en onze manieren van denken en kijken onder de loep nemen. De uitkomst blijkt telkens van groot praktisch belang te zijn. Het ethische oordeel, zo laat de auteur zien, ligt reeds besloten in de waarneming.

De teksten zijn persoonlijk van toon en verwijzen steeds naar concrete situaties in de zorgpraktijk. Tegelijk stelt de auteur interessante ethische en filosofische vragen.

Over de auteur
Hans Reinders is sinds 1995 hoogleraar ethiek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij sinds 2005 tevens de Bernard Lievegoed leerstoel bezet. Dit boek bevat een selectie uit ongepubliceerde voordrachten over zorg en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking van de afgelopen jaren.
1 opmerking:

Anoniem zei

Gratis LTA Healing Autisme:

Gratis behandeling op afstand van autisme door Linda Evans in ruil voor het brengen van het verhaal op het internet en voor in haar boek.Linda Evans zoekt dan ook kandidaten voor autisme behandeling voor op haar site en voor in haar boek.Zij behandelt mensen op afstand,met LTA Healing.je kunt gewoon verder met je normale dagelijkse bezigheden.

Voor een realistische voorbeeldbehandeling en resultaten van autisme,door Linda Evans met LTA Healing,zie onderstaande link.

http://ltapersoonlijkeontwikkeling.com/marla/

Meer realistische voorbeelden zijn te vinden op haar site.

Gratis therapie in ruil voor het tonen van de behandeling op het internet om aan te tonen dat schizofrenie het resultaat is van onbewuste programmeringen en kan behandeld worden met LTA healing,zie onderstaande link.

http://schizofrenie-genezen.nl/

Zoeken in Bol.com