Google+ Autisme, wat nu..?: Werken met Asperger

vrijdag 14 december 2012

Werken met Asperger

Tips & Tools Voor Mensen Met Asperger, Coaches En Werkgevers

Een betaalde baan vinden en houden is voor veel mensen met Asperger lastig. Dat heeft meestal niets te maken met de kwaliteit van hun werk, maar met het feit dat een baan uit meer bestaat dan het uitvoeren van taken. Sociale contacten met collega's en leidinggevenden horen er ook bij, net als de ongeschreven regels van de bedrijfscultuur en subtiele politieke spelletjes. Mensen met Asperger hebben daar vaak grote moeite mee. Gecombineerd met hun eerlijkheid, perfectionisme en sensorische overgevoeligheid leidt dit tot allerlei frustraties en problemen.

In 'Werken met Asperger' legt Rudy Simone uit waarom en wanneer het misgaat bij werknemers met Asperger. In korte en overzichtelijke hoofdstukken licht ze veelvoorkomende problemen toe: van zintuiglijke overprikkeling tot miscommunicatie in lichaamstaal en pesten. Meer dan vijftig ervaringsdeskundigen met het syndroom van Asperger geven talloze, pijnlijk herkenbare voorbeelden van sociaal ongemak op de werkvloer.

Met een voorwoord van Temple Grandin:
"Als ik dit boek dertig jaar geleden had gelezen, had ik ontzettend veel problemen op mijn werk kunnen voorkomen. Ik geloof oprecht dat dit boek mensen met een autismespectrumstoornis helpt om de baan te vinden die ze verdienen - en die baan te houden." 'Werken met Asperger' is een praktische en waardevolle bron van informatie voor mensen met Asperger én hun collega's, werkgevers en coaches. Het biedt niet alleen inzicht in mogelijke problemen en misverstanden, maar ook handvatten om juist optimaal gebruik te maken van de sterke kanten van mensen met Asperger.

Rudy Simone is auteur, adviseur en musicus en heeft zelf ook Asperger. Eerder verscheen van haar de bestseller 'Aspergirls', een wegwijzer voor meisjes en vrouwen met het syndroom van Asperger.



Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com