Google+ Autisme, wat nu..?: Autisme bij jonge kinderen

woensdag 12 december 2012

Autisme bij jonge kinderen

Ouders kunnen een grote rol spelen in de ontwikkeling van jonge kinderen met autisme. Recent onderzoek laat zien dat ouders al vanaf heel jonge leeftijd allerlei vaardigheden van hun kind optimaal kunnen stimuleren. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn: met behulp van eenvoudige strategieën kunnen zij hun kind spelenderwijs steeds een stapje verder helpen.

AUTISME BIJ JONGE KINDEREN laat ouders stap voor stap zien hoe alledaagse bezigheden, zoals ontbijten of in bad gaan, leuke en nuttige leermomenten kunnen worden. Aan de hand van levendige voorbeelden, nuttige tips, handige checklists en leuke activiteiten worden belangrijke leerdoelen behandeld, zoals aandacht geven en krijgen, sociale interactie en non-verbale communicatie. Daarnaast is er aandacht voor de interactie met broertjes en zusjes en geven de auteurs tips over spelletjes en speelgoed.

AUTISME BIJ JONGE KINDEREN is een geweldig informatieve en inspirerende gids voor ouders. Dankzij de toegankelijke schrijfstijl en thematische indeling kunnen ouders de aanpak kiezen die past bij de interesses en het ontwikkelingsniveau van hun kind. Ook hulpverleners zullen in dit handboek veel bruikbare tips vinden om jonge kinderen met autisme en hun gezinnen te ondersteunen.

De strategieën en technieken uit Autisme bij jonge kinderen zijn gebaseerd op het succesvolle Early Start Denver Model (ESDM), een wetenschappelijk onderbouwd interventieprogramma voor jonge kinderen met autisme. Sally Rogers en Geraldine Dawson, beide hoogleraar psychiatrie, ontwikkelden dit succesvolle interventieprogramma. Laurie Vismara is klinisch onderzoeker, gespecialiseerd in vroege interventietechnieken. De auteurs zijn internationaal erkende experts op het gebied van autisme en interventietechnieken voor jonge kinderen.

GEBASEERD OP HET EARLY START DENVER MODEL (ESDM)




Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com