Google+ Autisme, wat nu..?: Autisme in het Nest

maandag 8 oktober 2012

Autisme in het Nest

EINDHOVEN - Vandaag verschijnt bij Uitgeverij Pepijn het boek Autisme in het nest van Herman Jansen en Betty Rombout. Uit de interviews in dit boek over opgroeien met een vader of moeder met autisme wordt duidelijk dat kinderen met een autistische ouder zich een vergeten groep voelen.

"Er is veel leed onder kinderen die moeten opgroeien in een gezin waarin autisme een overheersende rol speelt", aldus de auteurs. "Die kinderen verdienen een beter lot, vooral eerst erkenning en begrip en uiteindelijk ondersteuning van buiten het gezin. Ze voelen zich vaak moederziel alleen."

De auteurs benadrukken dat niet in elk gezin met een autistische ouder de zoon of dochter het kind van de rekening is. "Duidelijk is dat niet alleen het autisme bepaalt of een kind emotioneel tekort komt en problemen ervaart. Andere factoren spelen ook een rol." Volgens de auteurs maakt het bijvoorbeeld veel uit of de ouder met autisme zijn of haar ‘anders zijn’ erkent en er open voor staat om zijn of haar positie en gedrag in het gezin met andere gezinsleden (en/of hulpverleners) te bespreken.

Nationale Onderwijsgids / Richard HeeresGeen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com