Google+ Autisme, wat nu..?: Prof. Dr. Rutger Jan van der Gaag benoemd tot erelid van de Nederlandse Vereniging voor Autisme

vrijdag 12 oktober 2012

Prof. Dr. Rutger Jan van der Gaag benoemd tot erelid van de Nederlandse Vereniging voor Autisme

Tijdens het jaarlijkse NVA Autisme Congres dat op 5 en 6 oktober in Utrecht werd gehouden is Prof. Dr. Rutger Jan van der Gaag verrast met de benoeming tot erelid van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Uit handen van Lyda Blom, vice-voorzitter van het landelijk bestuur van deze vereniging, kreeg hij een oorkonde en een bronzen beeldje dat symboliseert hoe mensen met autisme vaak in hun eigen ‘binnenwereld’ leven.

Van der Gaag is al vanaf de jaren ’80 nauw verbonden geweest aan de Nederlandse Vereniging voor Autisme, onder meer als bestuurslid, adviseur en lid van de wetenschappelijke raad en de laatste jaren ook als vaste columnist in het ledenblad van de NVA. Tijdens het jaarlijkse Autisme Congres in Utrecht ontbrak hij zelden als spreker. In zijn bijdragen, zowel voor de NVA als in vele overheids-adviesorganen, getuigde hij voortdurend van zijn begrip en respect voor mensen met autisme en hun naastbetrokkenen.

Op bevlogen wijze heeft hij zich jarenlang vanuit zijn expertise en met hart en ziel voor mensen met autisme ingezet. Daarmee heeft hij deze stoornis nadrukkelijk op de kaart gezet binnen de psychiatrie maar ook ver daar buiten.

Prof. Dr. R.J. van der Gaag (1950) is hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychiatrie aan het UMC St. Radboud in Nijmegen en tevens opleider/manager behandelzaken bij Karakter in Ede. Daarnaast is hij sinds 2008 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). Eind dit jaar legt hij al deze functies neer en volgt hij Prof. Dr. A.C. (Arie) Nieuwenhuijzen Kruseman op als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG).

Bron: Medicalfacts.nl

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com