Google+ Autisme, wat nu..?: Speciale filmpremière van Typisch Autisme

zaterdag 29 september 2012

Speciale filmpremière van Typisch Autisme

Op woensdag 26 september aanstaande vond in Het Domein te Sittard de filmpremière plaats van Typisch Autisme: een portret van kinderen met een autisme spectrumstoornis. Een grote groep kinderen was speciaal uitgenodigd de première van deze nieuwe film bij te wonen. Zij werden met een limousine van huis opgehaald. Zoals gebruikelijk bij een filmpremière mochten zij over de rode loper hun opwachting maken. Deze première vormde het startsein van de Week van de Opvoeding, die 1 oktober aanstaande in heel Nederland van start gaat.

De film Typisch Autisme is geproduceerd en ontwikkeld door AmaCura GGZ Sittard-Geleen. AmaCura is een samenwerkingsverband van ervaren professionals uit de geestelijke gezondheidszorg, met eerste- en tweedelijns zorg voor zowel kinderen als volwassenen. Aan professionals die werkzaam zijn in de jeugdgezondheidszorg wordt de film Typisch Autisme kosteloos ter beschikking gesteld als psycho-educatiemateriaal. AmaCura nam het initiatief voor het maken van deze film om kennis over autisme spectrumstoornis bij professionals, en bij allen die met kinderen met autisme omgaan, te vergroten.

Albert Groot van AmaCura: “Het valt mij op hoeveel er tegenwoordig wordt gesproken over autisme. Niet alleen in en door de jeugdgezondheidszorg zelf. Maar ook op scholen, in de media en op verjaardagen. Wat in de praktijk ontbrak was goede voorlichting, die professionals kan helpen onbegrip weg te nemen over kinderen met een autisme spectrumstoornis. Typisch Autisme voorziet, denk ik, in die leemte. Onze kennis delen we bij AmaCura graag met anderen. Vandaar dat wij de film kosteloos ter beschikking stellen aan professionals. Uiteraard is een vrijwillige bijdrage, om de kosten een beetje te kunnen dekken, altijd welkom.”

Meer informatie?
Neem contact op met Albert Groot van AmaCura
Geleenbeeklaan 80
6166 GR Geleen
Tel.: 046 – 423 12 50

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com