Google+ Autisme, wat nu..?: Geen verhoogd risico op autisme bij IVF

zaterdag 6 juli 2013

Geen verhoogd risico op autisme bij IVF

Kinderen die uit een IVF-behandeling zijn voortgekomen hebben geen grotere kans op autisme dan kinderen die op natuurlijke wijze zijn verwekt. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek in Zweden, zo meldt Healthylives.

Hoofdonderzoeker Sven Sandin van het het King's College London onderzocht met zijn collega's 2,5 miljoen kinderen in Zweden. Het team analyseerde het risico op ASS (Autisme Spectrum Stoornissen) en mentale achterstand bij kinderen geboren uit IVF- of ICSI-behandelingen. ICSI staat voor intracytoplasmatische spermatozoön injectie. Dit betekent dat één zaadcel in één eicel wordt geïnjecteerd. Bij IVF wordt de eicel met 100.000 zaadcellen samengebracht in een schaaltje en wacht men op spontane bevruchting door één van de zaadcellen.

Kinderen geboren tussen 1982 en 2007 uit een IVF- of ICSI behandeling werden tot 2009 gevolgd. Uit het onderzoek bleek dat ICSI-kinderen wel een licht verhoogd risico op geestelijke achterstand hebben. De oorzaak van dit licht hogere risico is volgens de onderzoekers nog onduidelijk. “De meeste kinderen die door middel van IVF of ICSI worden geboren zijn helemaal gezond. Naar mijn mening is dit een heel geruststellende studie,” zegt teamleider Sven Sandin.

Bron: ©Nationale Zorggids


Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com