Google+ Autisme, wat nu..?: Praktijk en Wetenschap Autisme te Versnipperd

vrijdag 17 augustus 2012

Praktijk en Wetenschap Autisme te Versnipperd

Het werk van hulpverleners die werken met mensen met autisme en academisch onderzoek naar de stoornis moet beter met elkaar verbonden worden. Dat stelt de Gezondheidsraad in een dinsdag gepubliceerd advies aan het kabinet. Er zouden twee academische werkplaatsen moeten komen waarin praktijk en wetenschap samenwerken.

Bij de behandeling van mensen met autisme zijn veel domeinen betrokken, zoals geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, onderwijs en maatschappelijke ondersteuning. Omdat ze allemaal verschillend werken, vinden bevindingen uit onderzoeken volgens de Gezondheidsraad niet altijd de weg naar de praktijk.

In universitaire medische centra is het onderzoek vooral fundamenteel van aard, terwijl het onderzoek in praktijkinstellingen te klein en moeilijk te financieren is. De bepleite werkplaatsen moeten de kwaliteit van het onderzoek verbeteren. Ook kunnen de uitkomsten van het onderzoek zo beter doordringen tot de hulpverlening, wat de behandeling en begeleiding van mensen met autisme ten goede komt.

De raad beveelt ook aan een zogenoemde werkgemeenschap op te richten voor professionals en autismeonderzoekers. Daarin kunnen ze resultaten van onderzoek bespreken en ideeën voor nieuw onderzoek uitwisselen.

Bron: Nieuws.nl

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com