Google+ Autisme, wat nu..?: Games voor kinderen met autisme: Find me

donderdag 9 augustus 2012

Games voor kinderen met autisme: Find me

Autisme heeft als belangrijkste kenmerk dat alles wat je ziet, hoort en voelt met dezelfde intensiteit je hersenen bereikt. Een tikkende klok is even belangrijk als de uitleg van de docent. 

Gamification.com vermeldt dat er games zijn speciaal voor kinderen met een vorm van autisme of asperger die hen helpen om te focussen op sociale interactie.

Find me, een gratis Ipad app, is een game waarin kinderen met autisme worden uitgedaagd om sociale vaardigheden te leren. Het spel is ontwikkeld door onderzoeksteam uit Edinburgh en heeft tot doel om kinderen te leren filteren (afleidende input) zodat ze zich te richten op de sociale interactie.

Hoe te spelen?
Het doel van het spel is om van de persoon te vinden in de scènes en op hen te klikken. Als het spel vordert, wordt het steeds moeilijker om de persoon te vinden omdat er meer en meer afleidende items (planten, dieren, speelgoed) worden weergegeven in de scène.

De app maakt deel uit van de resultaten van het Click East-Project (www.clickeast.co.uk) dat de mogelijkheden onderzoekt van het gebruik van Computer Games om sociale en aandachtsvaardigheden aan te leren aan kinderen met autisme.Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com