Google+ Autisme, wat nu..?: Meer verzet tegen nieuwe Jeugdwet

maandag 16 september 2013

Meer verzet tegen nieuwe Jeugdwet

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en Balans, de vereniging van ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen regio Groningen/Drenthe, maken zich grote zorgen over de nieuwe Jeugdwet.

Vanaf 2015 wordt de jeugdzorg waarschijnlijk overgedragen aan gemeenten. Nu ligt die verantwoordelijkheid nog bij het Rijk en provincies. Dit geldt dan ook voor de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen. NVA en Balans verwachten dat er grote verschillen ontstaan tussen gemeenten. Ze vrezen dat kinderen met ontwikkelingsstoornissen in de ene gemeente wél de benodigde zorg zullen krijgen, terwijl een andere gemeente dit soort psychische stoornissen zal afdoen als gedragsproblemen die ouders zelf moeten oplossen.

Eerder dit jaar uitte kinder- en jeugdpsychiatrie-organisatie Accare in Assen al dezelfde zorgen. Een aantal psychiaters, therapeuten en pedagogen heeft een petitie opgezet om de veranderingen in de geestelijke jeugdzorg tegen te gaan. Inmiddels hebben ruim 36.000 mensen hun digitale handtekening achtergelaten op petitiejeugdggz.nl.

Zie ook: 'Kinderen met psychische problemen dupe van jeugdzorgwet'

Bron: rtvdrenthe.nl


Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com