Google+ Autisme, wat nu..?: Geen vervolgstudie naar autisme in Eindhoven

dinsdag 15 januari 2013

Geen vervolgstudie naar autisme in Eindhoven

NIJMEGEN - Er komt geen vervolg op het onderzoek naar autisme in de regio Eindhoven. Het ministerie van VWS vindt dat de onderzoekskosten van acht ton beter besteed kunnen worden.

De Nijmeegse hoogleraar professor Rutger Jan van der Gaag noemt dat 'buitengewoon jammer'. De universiteit van Cambridge nam in 2007 initiatief voor een eerste onderzoek. Publicaties over autisme in het Eindhovens Dagblad waren daarvoor de aanleiding. Vier jaar later maakte de Engelse universiteit de resultaten bekend. In Eindhoven en directe omgeving bleken twee tot drie keer meer jongeren met autisme te zijn dan in de controlegebieden Haarlem en Utrecht.

Cambridge wil daar graag een vervolgonderzoek op zetten. De vraag is waarom het er in Eindhoven zoveel meer zijn. Daarvoor had de Engelse universiteit contact met de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het ministerie heeft het ingediende studievoorstel echter afgewezen.

Professor Van der Gaag heeft daar begrip voor, maar geeft de hoop niet meteen op. "Want dat het in Eindhoven anders is, is bijzonder intrigerend."

Bron: bndestem.nl
Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com