Google+ Autisme, wat nu..?: Autisme Sportief organiseert expeditiereis naar Nepal

maandag 23 april 2012

Autisme Sportief organiseert expeditiereis naar Nepal

Zwolle - De Zwolse Stichting Autisme Sportief geeft 30 geïnteresseerde enthousiastelingen de kans een unieke onvergetelijke herinnering te laten beleven door een expeditiereis naar Nepal te organiseren in mei 2013.

Naast de trek naar de Mount Everest Base Camp hebben deelnemers ook de mogelijkheid op mee te doen aan de Mount Everest Marathon, de hoogste Marathon ter wereld. Op woensdag 9 mei 2012 vindt een informatieavond plaats voor belangstellenden. Autisme Sportief wil met het organiseren van deze reis niet alleen de eigen stichting onder de aandacht brengen, maar ondersteunt ook AutismeCare in Kathmandu. AutismeCare is de enige organisatie in Nepal die zich inzet voor kinderen met autisme.

Reisprogramma
Op 11 mei 2013 vertrekt een groep met 30 deelnemers voor een 24 daagse reis door het Himalaya gebied. Na aankomst in Nepal brengt de groep twee dagen door in Kathmandu. Op 15 mei start de zogenaamde oude expeditie route. Het eerste deel van de reis begint in Jiri en voert de deelnemers over verschillende passen, onder andere de Lamjura pas (3.530 meter) en Trakshindo pas (3.071 meter). Vervolgens stijgt het laatste gedeelte naar Namche. Via Tengboche (3.860 meter), Dingboche en Lobuche komt de groep op 27 mei 2013 aan in Mount Everest Base Camp op 5360 meter hoogte.

Tijdens de reis worden rust en acclimatiseringdagen ingebouwd. Zo went men aan de hoogte en het voorkomt hoogteziekte. Tijdens deze rustdagen heeft men ook de gelegenheid om bezienswaardigheden te bezoeken. In het Base Camp kan men kiezen voor de optie om op 28 mei 2013 in 2 dagen terug te wandelen naar Namche.

De andere mogelijkheid is dat men na een rustdag op 29 mei 2013 mee doet aan de hoogste marathon ter wereld, de Mount Everest Marathon. Op 3 juni 2013 vliegt de groep vanuit Kathmandu, Nepal terug naar Nederland met onvergetelijke ervaringen en herinneringen.

Begeleiding
De expeditie wordt geleid door Neil Cottam en Wilco Voulon, die beiden deze tocht in februari 2012 maakten. In Nepal wordt de groep vergezeld door een Nepalese gids en tolk. Deelnemers worden naar aanloop van de reis op alle mogelijke manieren voorbereid en ondersteund.

Informatieavond
Voor belangstellenden organiseert AutismeSportief op woensdagavond 9 mei van 19.30 tot 21:00 uur een informatieavond. Op deze avond wordt uitgebreid verteld over het programma. Ook kan je vragen stellen over de reis. De bijeenkomst is bij Samen, Nieuwe Markt 1a te Zwolle.

Kijk voor meer informatie en het uitgebreide programma van de reis op www.autismesportiefmounteverestteam.nl.

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com