Google+ Autisme, wat nu..?: NOS Nieuws - Autisme VS sterk toegenomen (excuseer de beeldspraak)

vrijdag 30 maart 2012

NOS Nieuws - Autisme VS sterk toegenomen (excuseer de beeldspraak)

Onzin natuurlijk, deze schreeuwerige kop op NOS-Nieuws..!
(Gelukkig is de inhoud van het artikel wat genuanceerder).

Het aantal mensen met autisme is helemaal niet toegenomen. Het zijn de eisen die de moderne maatschappij aan haar mensen stelt die almaar toenemen. Prestatiedwang, kwalificatie-eisen, individualisering, overprikkeling door media, computer, billboards, TV, mobiele telefonie enz. enz.

Mensen met autisme (en niet alleen hen) komen daardoor eerder in de problemen, of vallen op door afwijkend gedrag. Ondanks verregaande "globalisering" is "anders" zijn (in toenemende mate) nog steeds "not done"...

Daarnaast is de diagnostiek sterk verbeterd, waardoor er vaker en eerder kan worden vastgesteld dat mensen een vorm van autisme hebben.

Ondertussen roepen politici dat we af zouden willen van het zogenaamd willekeurig opplakken van "labels" en de "medicalisering" van onze jeugd.

Heren en dames politici! Door her draaiend houden van de "economie" meer en meer als hoogste en enige maatschappelijke waarde te propageren en normstelling op vrijwel alle andere gebieden langs de maatlat van het bruto nationaal product te leggen, creëert u deze situatie natuurlijk helemaal zelf..!

U, als "wijze" en "verstandige" afvaardiging van ons "gewone" mensen zou zich dat als geen ander moeten kunnen realiseren en in plaats van het najagen van persoonlijke ambities en groot-industriële en partij-politieke belangen, zou u moeten opkomen voor het belang van degenen die u als afvaardiging hebben verkozen.

Namelijk de samenleving als geheel..!

Zo niet, dan is de kans groot dat u zich op den duur, door uw eigen "afwijkend" gedrag buiten die samenleving plaatst die u pretendeert te vertegenwoordigen en waaraan u als "de politiek" uw bestaansrecht meent te ontlenen.

Waarmee u zich tegelijk aan het risico blootstelt om "zomaar" het "label"  of de "medicaliserende diagnose" opgeplakt te kunnen krijgen van "pathologisch leugenaar", "zakkenvuller", en/of "antisociale- of narcistische persoonlijkheidsstoornis"..!

Wij groeten u..!


NOS Nieuws - Autisme VS sterk toegenomen

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo kun je het ook bekijken. Lijkt me aannemelijk!

Zoeken in Bol.com