Google+ Autisme, wat nu..?: Mary and Max

zondag 11 december 2011

Mary and Max

een bijzondere film over de vriendschap van een meisje met een man met autisme

Een huiselijk Australisch meisje van acht wil niet meer alleen zijn. Ze kiest een willekeurige naam uit het telefoonboek en besluit hem te schrijven. Ze stuurt een chocoladereep mee. Zij heet Mary Dinkle. Hij heet Max Horowitz en woont op Manhattan. Hij is oud, dik, alleen en chagrijnig. Hij schrijft terug. En stuurt chocola. Het begin van een bijzondere vriendschap die 20 jaar duurt. Zullen Mary en Max elkaar ooit ontmoeten?

Mary and Max is lieve en ontroerende klei-animatie voor volwassenen. Maker Adam Elliot werd bekroond met een Oscar voor de korte animatiefilm Harvie Krumpet. Elliot toont met humor en fantasie de zwarte randen van het leven en geeft ze kleur.

Een onroerende film, die je confronteert met de gevoelens van mensen aan de rand van de samenleving. En te midden van al die eenzaamheid, de verwarring van een autistische man en het verdriet van een onschuldig meisje aan de andere kant van de wereld, ontstaat er vriendschap. Echt een schitterende film, maar verwacht geen Hollywood einde...

Geen opmerkingen:

Zoeken in Bol.com